Over KIDZ

Mijn naam is Astrid van Dijk en ik ben orthopedagoog, gz-psycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog. Na mijn universitaire opleiding ben ik geregistreerd als gz-psycholoog in het BIG-register (Kwaliteitsregister Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarnaast heb ik de registratie kinder- en jeugdpsycholoog en ben ik aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen).

Ik ben gediplomeerd om dyslexie te diagnosticeren en ik heb de opleiding tot cogmed-coach doorlopen, waardoor ik gecertificeerd coach ben. Ook de EMDR-opleiding (zowel de basisopleiding als de vervolgopleiding) heb ik met goed gevolg afgerond.

Sinds 2001 heb ik mijn praktijk aan huis, waar ik met heel veel plezier werk. Daarnaast werk ik op een school voor praktijkonderwijs in Amersfoort.

Ik vind het heerlijk om met kinderen en jongeren te werken. Eerlijk, zorgvuldig, integer en precies, praktisch en helder, met humor, warmte en enthousiasme probeer ik kinderen weer op het juiste spoor te krijgen, zodat ze weer gaan geloven in zichzelf.

Vanwege een steeds langer wordende wachtlijst, en een veranderende werkwijze vanuit de gemeente vanaf januari 2024, geldt er helaas een opnamestop tot in ieder geval september 2023. In het najaar zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid zijn en weet ik of ik vanaf januari 2024 nog passende hulp kan bieden aan uw kind.

De Jeugd-GGZ is er voor de behandeling van psychische problemen bij kinderen en jongeren (tot 18 jaar). Dit werd tot eind 2014 vergoed door de zorgverzekeraars. Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugd-GGZ. Ook als de behandeling langere tijd duurt. De Jeugd-GGZ zit dan niet meer in het pakket van de zorgverzekering.

Ik heb met de gemeente Amersfoort een contract afgesloten (hieronder vallen ook de gemeenten Leusden, Woudenberg, Soest, Baarn, Bunschoten en Eemnes). De gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel, Renswoude, Rhenen en Veenendaal vormen samen de jeugdhulpregio FoodValley. Ook met deze regio heb ik een contract afgesloten. Dat betekent dat, wanneer u in een van bovenstaande gemeenten woonachtig bent, de behandeling van uw kind vergoed wordt. Om voor behandeling in aanmerking te komen heeft u nog wel een verwijzing van de huisarts (of andere specialist) nodig. Een verwijzing vanuit het wijkteam | sociaal team mag ook.

In de schoolvakanties is de praktijk gesloten.
Telefoon 06-52420889
E-mail mail@kidzpraktijk.nl

Ik ben dagelijks telefonisch bereikbaar
tussen 9:00 en 17:00 uur.
U mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen.